Vårt Café

ekofika_1505Hos oss fikar du ekologiskt till riktigt bra pris!

Vi försöker att i första hand köpa hem ekologiska/kravmärkta varor och samtidigt hålla ett lågt pris. Hos oss ska barnfamiljer ha råd att fika!

Allt vårt te och kaffe är ekologiskt. Även saft, festis, smoothie och iste, vi har ett brett sortiment av ekologisk glass. Vårt hembakade kaffebröd är ekologiskt, vi har även frukt och nötter. Gluten- och mjölkfria alternativ för den som är överkänslig. Vi har helveganska chokladbollar och punschrullar. Om du säger till fixar vi en varm smörgås. Second hand och café.

Cafe sortiment

 

 

cafe, kafe, umeå, loppis, second hand, sof, s&f, begagnat, båsloppis, butiksloppis, megaloppis, vintage, kuriosa

6 comments

  • Rita

    Spagetti alla Puttansca

    500 gram Spagetti
    1 ask sardeller
    3 st vitlöksklyftor
    0,5 st gul lök
    3 cm chili
    1 burk hela skalade tomater
    0,5 kruka persilja
    1,5 dl svarta Kalamata oliver
    0,5 dl vatten
    4 msk tomatpuré
    1 tsk basilika
    2 nypor salt
    2 nypor svartpeppar
    1 msk olivolja
    1 dl parmesanost, riven

    Koka spagettin enligt anvisning på paketet.
    Skala lök och vitlök.
    Finhacka löken, sardellerna och 3 cm chili (ta bort fröhuset).
    Hetta upp en panna med 1 msk olja och fräs alltsammans hastigt utan att det tar färg.
    Tillsätt 1 burk tomater, 4 msk tomatpuré, ½ dl vatten, 1 tsk basilika, 2 nypor salt, 2 nypor svartpeppar och 1 ½ dl oliver. Låt såsen småputtra tills pastan är klar.

    Sila av pastan och blanda med såsen. Toppa med ½ kruka hackad persilja och servera med riven parmesanost.

  • Lotten

    Skaldjurspasta – Spaghetti, Frutti di mare
    Tid: cirka 30 minuter, 4 personer

    400 g pasta
    Salt
    1 kg musslor (gärna Krav- eller MSC-märkta)
    3 stora vitlöksklyftor (finhackade)
    1 röd chili (urkärnad och finhackad)
    Olivolja
    2 dl vitt vin
    Salt och peppar
    20 små körbärstomater
    Slätbladig persilja (grovhackad)

    Koka pastan och låt svalna. Knacka på musslorna och släng de som inte sluter sig eller har skadat skal. Skrubba dem rena.
    Fräs vitlök och chili i oljan tills de får lite färg. Häll i vinet och koka ner lite, krydda med salt och peppar. Tillsätt musslor och tomater, lägg på ett lock och skruva upp värmen lite. Koka i 2 minuter eller tills musslorna öppnat sig (släng de som inte har det).
    Tillsätt pasta och persilja, rör runt så att allt blir varmt och servera genast.

  • Elin

    Helt klart glädjeflickans pasta! Enkel och smakrik pasta.
    1 paket bacon
    1 tsk  basilika
    4 msk  tomatpuré
    0,5 dl  vatten
    1 nypa salt
    1 dl  parmesanost, riven
    1 msk  olivolja
    1 nypa svartpeppar
    1,5 dl  svarta kalamata oliver
    3 st  vitlöksklyftor
    Spagetti
    0,5 st  gul lök
    0,5 kruka persilja
    1 burk hela skalade tomater

    Koka spagettin enligt anvisning på paketet.

    Skala ½ gul lök och 3 vitlöksklyftor. 
    Finhacka löken, skär bacon i bitar.
    Hetta upp en panna med 1 msk olja och fräs lök och bacon.
    Tillsätt 1 burk tomater, 4 msk tomatpuré, ½ dl vatten, 1 tsk basilika, 1 nypa salt och svartpeppar och 1 ½ dl hackade oliver. Låt såsen småputtra tills pastan är klar.

    3. Sila av pastan och blanda med såsen. Toppa med ½ kruka hackad persilja.

    Servera med riven parmesanost.

  • sofumea

    Tävla om en hel kartong spagetti! Skriv in ditt bästa spagettirecept!

    • Frida Hägglund

      Fridas skinksås.

      400g Rökt skinka eller Kassler
      200g Färska champinjoner
      400g Morötter (Strimla gärna med skalaren).
      1 Gul lök
      2tsk Redningsmjöl (Vetemjöl funkar bra)
      1-2dl Mjölk
      1 dl Crème Fraiche

      Strimla skinkan och bryn lätt i het panna. Ta ur skinkan och stek finhackad lök, fint strimlade morötter och champinjoner i rikligt med smör. Smaka av med salt och peppar. Löken ska stekas glasig och mjuk.

      Blanda ner redningsmjölet i stekflottet och häll på mjölk. Sätt tillbaka skinkan och rör ner Crème Fraichen. Låt redningen svälla av medans pastan kokar.

      Skinkan kan bytas ett paket tärnat bacon och dubbla mängden morötter. En ”nästan vegetarisk rätt” som barnen äter med förtjusning.

    • Mona Engström

      Ekologisk broccolisås till spagetti

      Fräs gul lök och vitlök mjuk i olja. Tillsätt små buketter av broccoli (fryst och tinad eller färsk) och stammen i fina tärningar. Skjud i buljong och grädde tills broccolin är mjuk. Mixa broccolikoket med mixerstav till en slät sås. Smaka av med salt och peppar. Servera till spagetti.

      Det går att krydda med timjan eller oregano om man vill.

      Smaklig måltid.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *