Vårt Café
Hos oss fikar du till riktigt bra pris!
För den som behöver en paus finns en fikahörna vid kassan. Kaffe, te, läsk och festis tillsammans med ett enklare utbud kaffebröd och ekologisk frukt. Lekhörna för barnen, tidningar och spel. Ta en paus!
Hos oss fikar du till riktigt bra pris!
.
cafe, kafe, umeå, loppis, second hand, sof, s&f, begagnat, båsloppis, butiksloppis, megaloppis, vintage, kuriosa, rebuy
Spagetti alla Puttansca
500 gram Spagetti
1 ask sardeller
3 st vitlöksklyftor
0,5 st gul lök
3 cm chili
1 burk hela skalade tomater
0,5 kruka persilja
1,5 dl svarta Kalamata oliver
0,5 dl vatten
4 msk tomatpuré
1 tsk basilika
2 nypor salt
2 nypor svartpeppar
1 msk olivolja
1 dl parmesanost, riven
Koka spagettin enligt anvisning på paketet.
Skala lök och vitlök.
Finhacka löken, sardellerna och 3 cm chili (ta bort fröhuset).
Hetta upp en panna med 1 msk olja och fräs alltsammans hastigt utan att det tar färg.
Tillsätt 1 burk tomater, 4 msk tomatpuré, ½ dl vatten, 1 tsk basilika, 2 nypor salt, 2 nypor svartpeppar och 1 ½ dl oliver. Låt såsen småputtra tills pastan är klar.
Sila av pastan och blanda med såsen. Toppa med ½ kruka hackad persilja och servera med riven parmesanost.
Skaldjurspasta – Spaghetti, Frutti di mare
Tid: cirka 30 minuter, 4 personer
400 g pasta
Salt
1 kg musslor (gärna Krav- eller MSC-märkta)
3 stora vitlöksklyftor (finhackade)
1 röd chili (urkärnad och finhackad)
Olivolja
2 dl vitt vin
Salt och peppar
20 små körbärstomater
Slätbladig persilja (grovhackad)
Koka pastan och låt svalna. Knacka på musslorna och släng de som inte sluter sig eller har skadat skal. Skrubba dem rena.
Fräs vitlök och chili i oljan tills de får lite färg. Häll i vinet och koka ner lite, krydda med salt och peppar. Tillsätt musslor och tomater, lägg på ett lock och skruva upp värmen lite. Koka i 2 minuter eller tills musslorna öppnat sig (släng de som inte har det).
Tillsätt pasta och persilja, rör runt så att allt blir varmt och servera genast.
Helt klart glädjeflickans pasta! Enkel och smakrik pasta.
1 paket bacon
1 tsk basilika
4 msk tomatpuré
0,5 dl vatten
1 nypa salt
1 dl parmesanost, riven
1 msk olivolja
1 nypa svartpeppar
1,5 dl svarta kalamata oliver
3 st vitlöksklyftor
Spagetti
0,5 st gul lök
0,5 kruka persilja
1 burk hela skalade tomater
Koka spagettin enligt anvisning på paketet.
Skala ½ gul lök och 3 vitlöksklyftor.
Finhacka löken, skär bacon i bitar.
Hetta upp en panna med 1 msk olja och fräs lök och bacon.
Tillsätt 1 burk tomater, 4 msk tomatpuré, ½ dl vatten, 1 tsk basilika, 1 nypa salt och svartpeppar och 1 ½ dl hackade oliver. Låt såsen småputtra tills pastan är klar.
3. Sila av pastan och blanda med såsen. Toppa med ½ kruka hackad persilja.
Servera med riven parmesanost.
Tävla om en hel kartong spagetti! Skriv in ditt bästa spagettirecept!
Fridas skinksås.
400g Rökt skinka eller Kassler
200g Färska champinjoner
400g Morötter (Strimla gärna med skalaren).
1 Gul lök
2tsk Redningsmjöl (Vetemjöl funkar bra)
1-2dl Mjölk
1 dl Crème Fraiche
Strimla skinkan och bryn lätt i het panna. Ta ur skinkan och stek finhackad lök, fint strimlade morötter och champinjoner i rikligt med smör. Smaka av med salt och peppar. Löken ska stekas glasig och mjuk.
Blanda ner redningsmjölet i stekflottet och häll på mjölk. Sätt tillbaka skinkan och rör ner Crème Fraichen. Låt redningen svälla av medans pastan kokar.
Skinkan kan bytas ett paket tärnat bacon och dubbla mängden morötter. En “nästan vegetarisk rätt” som barnen äter med förtjusning.
Ekologisk broccolisås till spagetti
Fräs gul lök och vitlök mjuk i olja. Tillsätt små buketter av broccoli (fryst och tinad eller färsk) och stammen i fina tärningar. Skjud i buljong och grädde tills broccolin är mjuk. Mixa broccolikoket med mixerstav till en slät sås. Smaka av med salt och peppar. Servera till spagetti.
Det går att krydda med timjan eller oregano om man vill.
Smaklig måltid.