Försäljningsavgift

Från och med den 20 april kommer vi att ta ut en försäljningsavgift på två kronor för kassahantering. Gäller för nya avtal. För pågående hyresavtal from 4  maj, vi rekommenderar våra säljare att lägga två kronor på priset, på det viset lägger man kostnaden hos köparen. Det kan vara en bra idé att göra en delredovisning onsdag kväll eller torsdag vid öppning. Då får både säljare och butik lättare att hålla koll.

Det här gör vi på grund av ökade omkostnader för löner, hyra, kortterminal med mera. Att höja båshyran kändes som ett sämre alternativ. Vi hoppas att alla ska ha förståelse och att vi tillsammans kan fortsätta jobba för återbruk på lokal nivå.

4 comments

 • Ida

  Det här är verkligen otroligt negativt, höjning av båshyran hade varit bättre. På detta sätt tvingas säljare istället sätta höga priser (= fina, dyra och färre saker) vilket är raka motsatsen till vad syftet med återbruk är. Och det är inte att “bara höja varans pris med 2 kronor”, för det påverkar antal inköp en köpare gör, när priset är högre. Jag kommer inte att sälja hos er igen så länge ni tar 2 kronor per såld vara. Det är en orimlig provision. Och av ren princip.

  • sofumea

   Tråkigt att du känner så! Många tycker att det känns bättre med en servicekostnad efter att man sålt istället för en högre hyra i förskott. För oss gäller det att ha täckning för personal, hyra och övriga kostnader i samband med försäljning. Samma kostnad att sälja en sak för en femma som en dyrare pryl, kvittorullar, babsavgifter osv.

 • Ulrika

  Dåligt att det inte är hyresperioden ut. Väldigt kort varsel.

  • sofumea

   Vi har flyttat fram datumet för pågående avtal till 4 maj. Då har man två veckor på sig att byta ut, märka om.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.