Tvåkronan

Eftersom det spekulerats en del på Facebook väljer vi att öppet redovisa varför vi behöver ta två kronor för kassaservice. Förutom lokalkostnad är personal det som kostar mest. Vi vill hålla en hög servicenivå och skulle behöva ta in mer personal tex på lördagar och för städning. Sedan vi startade för 2,5 år sedan har personalkostnaden ökat med ca 30 000 kr varje avtalsår dvs i dagsläget 90 000 per år i ökade kostnader jämfört med 2014.

210 000 prylar sålda 2016 skulle göra 420 000 kr. Hälften räknar vi att investera i ny teknik, ett uppdaterat bokningssystem med fler praktiska funktioner som “Kolla saldo”. 210 000 kvar, 42 000 ska betalas i moms vilket gör 168 000 kvar. Nej, det räcker inte riktigt till den där halvtiden vi skulle behöva anställa.

Ge det en chans, höj priset med två kronor på dina prylar. På de billiga kan man lägga på en krona och på dyrare saker kanske en femma, då blir ditt nettosaldo detsamma i slutet.

Med förhoppning att vi tillsammans kan göra en liten, liten insats för en bättre, miljövänligare värld! Och för att det är så kul med second hand!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.